Mangala kreeg geen kansen bij Anderlecht, maar houdt nog steeds van RSCA

Mangala kreeg geen kansen bij Anderlecht, maar houdt nog steeds van RSCA

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 12:00zo 17-11-2019 om 12:00

RSC Anderlecht besloot dit seizoen om heel wat jonkies een kans te geven. Daar profiteerden onder andere Marco Kana, Albert Sambi-Lokonga en Siebe Dewaele van. Wie daar niet kon van profiteren, was Orel Mangala.

De nu 21-jarige middenvelder werd opgeleid bij RSC Anderlecht, maar speelde er geen minuut. "Ik ben misschien enkele jaren te vroeg geboren om te profiteren van het nieuwe beleid bij Anderlecht", zegt hij in La Dernière Heure.

Mangala werd lange tijd een grote toekomst voorspeld, maar leek geen aanspraak te maken op speelminuten. Op achttienjarige leeftijd besloot hij om richting Duitsland te vertrekken. Ondanks het feit dat hij geen kansen kreeg, is hij niet rancuneus tegenover Anderlecht.

"Ik had misschien nooit de carrière die ik nu heb gehad als ik mocht spelen bij RSC Anderlecht. Sporting is nog steeds de ploeg van mijn hart. Ik ben niet vergeten dat ze mij hebben opgeleid, ik kan er dus niets verkeerd over zeggen", aldus Mangala.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws