Courtois over tactische plannen Rode Duivels: “Dat is onze bedoeling”

Courtois over tactische plannen Rode Duivels: “Dat is onze bedoeling”

17-11-2019 09:44

Thibaut Courtois pakte geen clean sheet tegen Rusland, maar de Rode Duivels wonnen wel overtuigend met 1-4. Tegenover Sporza laat de sluitpost van Real Madrid zich uit over de tactiek van België.

Het niveau ligt hoog bij de Belgische nationale ploeg. "We leggen de lat hoog door altijd dit niveau vast te houden. Dat is ook leuk voor de fans. Na een mindere helft, zoals tegen San Marino, worden we vaak snel afgemaakt, maar dat is niet nodig. We leveren heel goed werk. Toch ben ik ben liever dit niveau gewoon dan dat van 10 jaar geleden."

De Rode Duivels oefenen misschien wel tegen een topland. "Het zou leuk zijn, zeker voor de supporters, maar maart is wel een drukke periode voor veel spelers. Zo'n oefenmatch speel je tegen 90 procent, dat is gewoon zo. We zullen zien wat de bond uit zijn hoed tovert, maar we moeten deze periode vooral gebruiken om nog varianten te zoeken in het uitvoetballen.”

Courtois wil dat de Rode Duivels meer van achteruit gaat voetballen. “We willen de tegenstander van achteruit kunnen verrassen. Onze derde goal vanavond was daar een perfect voorbeeld van. Dat is hoe we als ploeg willen voetballen, dat is onze bedoeling”, aldus de goalie.