Kompany over zijn rol bij Anderlecht: Die is anders dan de mensen denken

Kompany over zijn rol bij Anderlecht: "Die is anders dan de mensen denken"

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 18:09za 16-11-2019 om 18:09

Vincent Kompany sprak de laatste maanden amper met de pers, maar voor de Britse krant The Guardian maakte hij een uitzondering. Kompany blikte terug op zijn eerste maanden bij paars-wit. Vooral over zijn precieze rol waren er de laatste weken blijkbaar veel misverstanden.

"Die is anders dan de mensen denken", vertelde Kompany. "Ik ben geen klassieke manager, ik ben ook speler. Ik ben de kapitein die in een grote competitie gespeeld heeft en ik heb een Master-diploma. Het zou dom zijn om die kennis niet te delen in de Belgische competitie. Ik zal het langetermijnproject altijd beschermen. Op dit moment ben ik nog speler, want er is geen betere plaats dan tussen de lijnen."

"Daarnaast help ik de club om haar potentieel te realiseren. We hebben een visie en een plan hoe Anderlecht zijn identiteit kan terugkrijgen.. We willen in de toekomst weer wedijveren met de grote clubs zoals Ajax en Club Brugge. Om daar te geraken moeten we blijven geloven in het proces", besloot de speler/manager van paars-wit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws