UPDATE: 'Geen Engeland, wel Duitsland voor Arsenal-middenvelder Xhaka'

UPDATE: 'Geen Engeland, wel Duitsland voor Arsenal-middenvelder Xhaka'

16-11-2019 14:44 Laatste update: 27-12-2019 17:44
1

Newcastle United is vastberaden om Granit Xhaka uit zijn lijden te verlossen. De club van manager Steve Bruce wil de Zwitserse international in januari graag op huurbasis overnemen.

De 27-jarige middenvelder wenst te vertrekken uit het Emirates Stadium, nadat hij het tijdens de wedstrijd tegen Crystal Palace aan de stok kreeg met de aanhang van The Gunners. Unai Emery besloot na het voorval Xhaka de aanvoerderband te ontnemen, ten faveure van Pierre-Emerick Aubameyang. Xhaka kwam sinds het voorval niet meer in de plannen van de Spanjaard voor, en zinspeelt dus op een vertrek uit Noord-Londen.

Newcastle is van plan hier zijn medewerking aan te verlenen, meldt The Telegraph. De Zwitser wil speelminuten maken om zijn plek in de nationale selectie veilig te stellen. Dit met het oog op het EK van aankomende zomer. In Newcastle kan hij teamgenoten worden van landgenoot Fabian Schär, wat in het voordeel kan spreken voor de kansen van Newcastle. Eerder deze week kwam naar buiten dat ook AC Milan geïnteresseerd is om de Zwitser over te nemen van Arsenal. De Italianen blijven naar verluid de topfavorieten in de strijd om de handtekening van Xhaka.

Update: Het vertrek van Xhaka bij Arsenal lijkt een kwestie van tijd. Het wordt dan toch geen Engeland of Italië, maar Duitsland voor de middenvelder. De zaakwaarnemer van de Zwitser heeft tegenover Sky Sports bevestigd dat eruit is met Hertha BSC. Die Alte Dame moet nu nog een akkoord met Arsenal zien te bereiken. "Het gaat alleen nog om de transfersom", bevestigt de spelersagent.