Volksfeest in Helsinki, Finland gaat voor het eerst naar het EK

15-11-2019 20:00 Laatste update: 20:23
1

Een unieke prestatie voor Finland: het Scandinavische land heeft zich voor het eerst in de historie geplaatst voor een eindtoernooi. De Finnen wonnen vrijdag met 3-0 van Lichtenstein en zijn daardoor zeker van het EK 2020.

Teemu Pukki, die uitkomt voor Norwich City, was weer eens de grote man aan Finse zijde. Hij maakte na rust de 2-0 en de 3-0. Zijn eerste treffer was uit een strafschop. In de eerste helft had Jasse Tuominen de score geopend. De 29-jarige Pukki werd zes minuten voor tijd afgelost.

Door de overwinning is Finland in groep J verzekerd van de tweede plaats, achter Italië. Pukki nam liefst negen van de vijftien treffers van de Finnen voor zijn rekening in de EK-kwalificatie. Finland houdt Armenië en Bosnië & Herzegovina achter zich. Na de zege op Lichtenstein barstte een volksfeest los in Helsinki.