Racisme in Italië verraste Lukaku niet: Wist dat het ging gebeuren

Racisme in Italië verraste Lukaku niet: "Wist dat het ging gebeuren"

15-11-2019 19:20

Romelu Lukaku heeft veel ups, maar ook al enkele downs gehad in Italië. Het grootste minpuntje was ongetwijfeld de racistische bejegingen die hij te horen kreeg in de partij tegen Cagliari. Dat hij daarmee te maken kreeg, was niet zo onverwacht voor hem.

Lukaku had zich wel aan de racistische bejegingen verwacht in Italië. "Ik wist dat dit ging gebeuren. Ik was erop voorbereid, want ik sprak met enkele voetballers die er spelen", citeert Het Laatste Nieuws Lukaku.

Ondanks het feit dat het niet onverwacht was, wil dat voor Lukaku niet zeggen dat het ook getolereerd moet worden. "De UEFA moet hard optreden. We kunnen wel een bordje met ‘No to Racism’ omhooghouden, maar als er geen actie wordt ondernomen heeft het geen zin", klinkt het.

Toch beleeft Lukaku vooral leuke tijden in Italië. "De mensen op straat zijn zeer lief tegen mij. Daarop wil ik mij focussen", geeft hij aan. Sportief doet Lukaku het alvast bijzonder goed. In twaalf competitiewedstrijden kon hij al negen keer scoren voor Internazionale.