Bayat over BeNeLiga: Dan is het onvermijdelijk dat Charleroi erbij is

Bayat over BeNeLiga: "Dan is het onvermijdelijk dat Charleroi erbij is"

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 23:14do 14-11-2019 om 23:14

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 23:15do 14-11-2019 om 23:15

De laatste weken wordt er opnieuw veel gepraat over de mogelijke oprichting van een BeNeLiga. Mehdi Bayat, voorzitter van Sporting Charleroi én de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), vindt alvast dat zijn ploeg daar zeker moet bij zijn.

"De initiatiefnemers van deze hypothetische competitie kondigden aan dat er plaats zou zijn voor acht Belgische clubs. Dan is het onvermijdelijk dat wij erbij zijn. Maar heeft een club als Charleroi zin om mee te draaien in zo'n competitie?", vroeg Bayat zich af tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Over een onderwerp praten dat nog niet verder is geraakt dan de theorie is tijdverlies. Laat het mij zo stellen: ik zal de BeNeLiga steunen op voorwaarde dat het geen enkele club verweesd achterlaat."

Het feit dat Bart Verhaeghe een grote voorstanders is van een BeNeLiga, is voor Bayat geen verrassing. "Het heeft mij niet verrast want ik ken Verhaeghe zeer goed. Hij is het soort individu dat opkomt voor de ideeën waar hij in gelooft en zal knokken tot die ideeën geconcretiseerd worden. Hij en ik hebben een gemeenschappelijke kwaliteit die ik omgedoopt hebt tot 'de kracht van de verbeelding'. Als je in iets gelooft, moet je daar voor durven uitkomen. Gewoon zeggen: dit is het, het is haalbaar en we doen het. In het geval van Verhaeghe zijn er veel mensen die gedacht moeten hebben: omdat Bart Verhaeghe het gezegd heeft, ligt alles al vast", besloot Bayat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Sporting Charleroi een plaats in de BeNeLiga volgens jullie?

(163 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws