Turkije speelt gelijk tegen IJsland en plaatst zich voor EK 2020

14-11-2019 20:45
1

Turkije heeft zich donderdagavond geplaatst voor het EK in 2020. Een gelijkspel tegen IJsland was genoeg voor de ploeg van bondscoach Şenol Güneş en Antwerp-doelman Sinan Bolat, die overigens op de bank bleef. In het Turk Telekom Stadium werd het 0-0.

IJsland móest winnen van Turkije om kans te maken op directe deelname aan het EK, maar dat was niet te merken aan de manier van spelen. De IJslanders deden ook in Turkije waar ze om bekend staan: achterover leunen en loeren op de counter. Turkije had moeite om door de IJslandse muur heen te breken. Burak Yilmaz kreeg in de eerste helft de grootste kans.

In de tweede helft gebeurde er weinig. IJsland nam meer initiaf en leek in de slotfase ook op voorsprong te komen in Istanbull. Kolbeinn Sigthórsson kopte binnen uit een corner, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door  Merih Demiral. Turkije wist de slotfase te overleven en plaatst zich voor de tweede keer op rij voor een eindtoernooi.

IJsland kan zich wel via de play-offs nog plaatsen voor het EK. Dan moet er zondag wel worden gewonnen van Moldavië.