Boeckx spreekt over zijn mentale crisis: Naar het toilet om te braken

Boeckx spreekt over zijn mentale crisis: "Naar het toilet om te braken"

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 11:15do 14-11-2019 om 11:15

In Humo spreken verschillende bekende sportfiguren over hun strijd tegen depressies. Ook Frank Boeckx komt daarbij aan bod. Hij leed jarenlang ook aan boulimie.

Boeckx legde zichzelf veel druk op en kreeg zo mentale problemen. "Ik wou mijn plaats in de ploeg niet verliezen dus wou ik gewicht verliezen. Bij een opmerking van iemand haastte ik me naar de WC om te braken", klinkt het bij de doelman.

Boeckx heeft dan ook lange tijd gesukkeld met boulimie. "Het heeft vier jaar geduurd en het speelde zich af bij Gent. Ik kon er met niemand over praten. Bij Anderlecht kan dat tegenwoordig wel. Ik dacht eraan om te stoppen en uit het voetbal te stappen, op wereldreis. Nu denk ik: liever 3 kg meer wegen en gezond zijn dan omgekeerd."

Boeckx is momenteel maar de derde keeper bij Anderlecht en heeft een aflopend contract. Mogelijk moet hij komende zomer een nieuwe club zoeken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws