‘K11 van Jupiler Pro League protesteert tegen plannen BeNeLiga’

‘K11 van Jupiler Pro League protesteert tegen plannen BeNeLiga’

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 08:15do 14-11-2019 om 08:15

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 08:15do 14-11-2019 om 08:15

De BeNeLiga die Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe plots naar voren schoof krijgt veel tegenstand. Het Nieuwsblad meldt dat de K11, de kleinere clubs van de Jupiler Pro League, proteresteren tegen het voorstel.

De K11 zorgen zo voor het tegengewicht tegen de G5 van RSC Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk, KAA Gent en Standard Luik. In een vergadering hebben de K11 naar verluidt quasi anoniem beslist om protest aan te tekenen tegen de plannen voor een competitie met acht Belgische en tien Nederlandse topclubs.

‘De K11 tekende bij de Pro League, de verzameling van profclubs, formeel protest aan. Daaruit vloeide ook de actie voort dat de K11 de door het onderzoeksbureau Deloitte gevraagde data (spelerscontracten, aantal werknemers...) voor het oprichten van een BeNeLiga niet zal leveren’, klinkt het. Het ziet er dus naar uit dat een mogelijke BeNeLiga niet zonder slag of stoot zal gaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanavond krijgen we de CL-loting! Welke ploegen zou jij Club Brugge, onze enige deelnemer, graag zien loten? #ClubBrugge #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Vind jij de BeNeLiga een goed idee?

(1104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws