Toch geen contractverlenging Lokonga? ‘Advocaten onderzoeken optie Anderlecht’

Toch geen contractverlenging Lokonga? ‘Advocaten onderzoeken optie Anderlecht’

14-11-2019 07:00 Laatste update: 07:04
24

RSC Anderlecht lichtte de optie in het contract van Sambi Lokonga tot 2021, maar dat lijkt echter nog geen zekerheid. Het Nieuwsblad meldt dat de advocaten van Lokonga nu onderzoeken of de optie rechtsgeldig is.

Lokonga is een gewild toptalent en Anderlecht wil de middenvelder langer aan zich binden. Paars-wit besloot om de optie te lichten in het contract waardoor Lokonga al zeker tot 2021 vastligt. De onderhandelingen over een nog langere verbintenis verlopen echter moeizaam en de situatie dreigt ook ingewikkelder te worden.

‘Alleen bekijken zijn advocaten nu de kleine lettertjes in het contract om te zien of die clausule wel rechtsgeldig is. Eerder onderzochten ze dat ook voor Toby Alderweireld bij Tottenham en Alexis De Sart kon STVV vorige zomer zelfs gratis ruilen voor Antwerp, nadat zijn advocaat een achterpoortje vond in zijn contract’, klinkt het.

Zes maanden
Lokonga wil niet per se weg bij Anderlecht, maar zou graag beloond worden voor zijn ontwikkeling en nieuwe status in de ploeg van paars-wit. Anderlecht zou echter niet veel budget meer over hebben en als de optie niet rechtsgeldig is dan heeft Lokonga nog maar zes maanden op zijn contract staan. Clubs zullen in januari al op azen op de 20-jarige middenvelder.