'KAA Gent kreeg concreet bod binnen van FC Porto, maar hield voet bij stuk'

'KAA Gent kreeg concreet bod binnen van FC Porto, maar hield voet bij stuk'

13-11-2019 07:45 Laatste update: 07:46
1

KAA Gent heeft dit seizoen heel wat aanvallend geweld rondlopen. Hét goudhaantje bij de Buffalo's is misschien wel Jonathan David. De 19-jarige Canadees kende een sterk debuut vorig jaar, dat leverde hem al een pak interesse op.

Zo weet Sport/Voetbalmagazine dat clubs uit de verschillende Europese topcompetities aan de mouw trokken van David. Volgens het weekblad was er één club die concreet polste bij Gent, namelijk FC Porto. De Portugese topclub wilde David graag vastleggen, maar de Buffalo's slaagden er in om de interesse weg te wuiven.

Om die vele interesse tegen te gaan, verlengde Gent onlangs het contract van de aanvaller tot medio 2023. De marktwaarde van David is bovendien opgelopen tot maar liefst vijftien miljoen euro. Indien een club het Gent-goudhaantje nu wel wegplukken uit de Ghelamco Arena, zal er veel geld op tafel gelegd moeten worden.

Laatste seizoen in Gent
In een interview maakte David wel bekend dat dit wellicht zijn laatste seizoen wordt bij Gent. Indien zowel de Canadees als de Buffalo's een goede zaak kunnen doen, zal David het niet nalaten een stap hogerop te zetten in zijn nog prille loopbaan.