Waasland-Beveren haalt opgelucht adem: Dierckx slechts enkele weken out

Waasland-Beveren haalt opgelucht adem: Dierckx slechts enkele weken out

12-11-2019 17:28 Laatste update: 19:10
1

Tuur Dierckx heeft geen scheur in de kruisband van zijn knie opgelopen, dat meldt Het Laatste Nieuws. Toch zal de aanvaller van Waasland-Beveren maandenlang moeten revalideren.

De kruisband is wel uitgerekt en ook het buitenste ligament is geraakt. Daardoor zal de buitenspeler zo’n twee a drie maanden moeten revalideren. Een flinke tegenslag want ook vorig seizoen was Dierckx lange tijd out met een blessure.

Toen had hij een zwaardere knieblessure. Waasland-Beveren kan zo dit jaar al zeker niet meer over Dierckx beschikken. Bij de laagvlieger was de Antwerpenaar één van de lichtpuntjes dit seizoen. Afgelopen weekend werd er wel gewonnen van KV Kortrijk.

Update: Waasland-Beveren heeft via zijn officiële website gemeld dat de blessure van Dierckx niet zo erg is als eerst gevreesd. De aanvaller onderging intussen een MRI-scan bij een specialist. Daaruit bleek dat er geen scheur is, maar een verrekking. Het goede nieuws is dat er geen operatie moet plaatsvinden, maar Dierckx zal wel enkele weken buiten strijd zijn.