Kompany gelooft nog in de kansen van City: Het was een goede prestatie

Kompany gelooft nog in de kansen van City: "Het was een goede prestatie"

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 23:04zo 10-11-2019 om 23:04

Vincent Kompany probeert zich in de Belgische media op de achtergrond te houden. In Engeland ging Kompany wel in op de vraag van Sky Sports om zijn voormalige ploeg te analyseren.

Kompany deed zijn zegje naast onder meer Jose Mourinho en Roy Keane. De voormalige kapitein van de Citizens vond dat City ondanks de nederlaag toch een knappe prestatie op de mat legde tegen Liverpool. "Als je kijkt naar de kansen die City kreeg, kan je zeggen dat het een goede prestatie was van de ploeg."

Het grote verschil tussen de twee ploegen was dan ook de efficiëntie. "Beide teams creëerde kansen maar Liverpool was nu eenmaal efficiënter. Ik vond het kwaliteit van het voetbal langs beide kanten hoogstaand. Ik ben daarom niet ontgoocheld over de prestatie van City, wel over het resultaat natuurlijk", aldus Kompany.

Pep Guardiola moest in de verdediging puzzelen door de afwezigheid van onder meer Aymeric Laporte, is Kompany misschien te vroeg weggegaan? "Dat is nonsens, ik heb zelf ook elf jaar niet kunnen winnen op Liverpool dus ik heb sowieso geen recht van spreken. Wat ik wel kan zeggen is dat ondanks dat ik hier in het verleden verloor, we toch nog de titel hebben kunnen pakken. Dit is geen beslissende nederlaag", gelooft de verdediger nog volop in de kansen van City.

Vier april krijgt City een herkansing. Dan nemen ze het opnieuw op tegen Liverpool, maar dan wel in hun eigen Etihad Stadium. De Premier League blijft hoe dan ook boeiend tot het eind.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Zal City nog kampioen spelen dit seizoen?

(61 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws