Thorup houdt de druk af: We zien wel waar ons schip strandt in mei

Thorup houdt de druk af: "We zien wel waar ons schip strandt in mei"

10-11-2019 21:11
17

KAA Gent lijkt na twee opeenvolgende uitoverwinningen zijn uitcomplex definitief van zich afgespeeld te hebben. Jess Thorup laat zich tegenover Sporza enthousiast uit over zijn ploeg.

"Er werd de vraag gesteld of we wel fysiek in orde waren om drie wedstrijden in een week te spelen. Wel, ik denk dat we vandaag duidelijk gemaakt hebben dat we daartoe in staat zijn", dient Thorup de twijfelaars meteen van antwoord.

Naast de fysieke capaciteiten van Gent, stelt Thorup ook vast dat de mentaliteit in orde is. "Na de wedstrijd tegen Wolfsburg hadden we honger om nog meer te winnen. Vandaag tegen Genk heb ik dat vertaald gezien in een goede wedstrijd van mijn groep", vervolgt de Deen. Gent kwam tegen Genk nauwelijks in de problemen. Dat stelt de Gent-coach tevreden. "We hadden 90 minuten de controle. Alleen jammer dat we de wedstrijd niet sneller beslissen."

Waar eindigt dit voor Gent, is nu toch een vraag die stilletjes aan gesteld mag worden. De manschappen van Thorup werpen zich meer en meer op als een uitdager voor de titel. "We staan nu bovenaan, daar willen we ook staan. Maar de competitie wordt pas eind mei beslist. We moeten nu zoveel mogelijk punten pakken en dan zien we wel waar het schip strandt", aldus Thorup. De Deen besluit ultiem nog erg strijdvaardig: "Op dit moment kunnen we onklopbaar zijn."