Ook De Bruyne en Man City houden Liverpool niet tegen in PL-kraker

Ook De Bruyne en Man City houden Liverpool niet tegen in PL-kraker

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 19:32zo 10-11-2019 om 19:32

Laatste update: zondag 10 november 2019 om 19:34zo 10-11-2019 om 19:34

Liverpool op rozen in Premier League-top door thuiszege op Manchester City

Na de CL-partij tegen KRC Genk schoot Liverpool uit de startblokken op Anfield. Fabinho hielp zijn ploeg met een ziedend afstandsschot aan de leiding: 1-0. Bij City, met Kevin De Bruyne in de basis, was men woest, want Trent Alexander-Arnold leek hands te maken aan de andere kant van het veld. De VAR bekeek de beelden, maar de openingstreffer van Fabinho bleef staan.

Manchester City kreeg vervolgens kansen via Raheem Sterling (ex-Liverpool) en Sergio Agüero. Het tweede doelpunt van de avond viel echter aan de andere kant. Mohamed Salah kopte een afgemeten voorzet van Andy Robertson binnen: 2-0.

Liverpool maakt het af
Liverpool heerste op Anfield, terwijl City zich zéker niet kansloos hoefde te wanen. Kort na rust viel desondanks de 3-0. Sadio Mané tekende voor de beslissing met een snoekduik. De lichtblauwe machine van Josep Guardiola leek dood en begraven. Toch kwam er twaalf minuten voor tijd nog een sprankje hoop door een doelpunt van Bernardo Silva: 3-1.

Verder kwam Manchester City echter niet. Door het resultaat op Anfield is de achterstand op Liverpool opgelopen naar negen punten. Tussen de twee grootmachten staan Leicester City en Chelsea, beide met 26 punten. Dat zijn er acht minder dan Liverpool.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws