Laatste uur van Mazzu lijkt geslagen na verlies van Genk tegen Gent

10-11-2019 19:47 Laatste update: 19:49
31

Is het nu helemaal voorbij voor Felice Mazzu bij KRC Genk? Het bestuur van de Limburgers vroeg om een goede prestatie, met winst, tegen KAA Gent. Daar zijn de Limburgers echter niet in geslaagd. Het werd een 0-2 nederlaag tegen de Buffalo's.

KRC Genk begon, net zoals tegen Liverpool, in een egelstelling aan de wedstrijd. Geen succesvolle ingreep, zo bleek. Na amper twee minuten voetballen stond het al 0-1 voor de bezoekers. Laurent Depoitre was de doelpuntenmaker.

Dat KAA Gent twee dagen minder rust had, was er ook niet aan te zien. Integendeel. De Buffalo's waren de betere ploeg en tikten Genk van het kastje naar de muur. De spelers van Genk lieten niet meteen zien dat ze wilden vechten voor hun coach.

Gent kon niet profiteren van dat overwicht en gaf Genk de kans om de wedstrijd over te nemen. Enkele kansen voor Aly Samatta, een poging van Hrosovsky en Onuachu, maar geen verdiend doelpunt voor de thuisploeg waren het gevolg.

Dat KRC Genk die gelijkmaker niet scoorde in de eerste helft, kwam de thuisploeg ook duur te staan. Net zoals in de eerste helft volgde er een bijzonder snel doelpunt in de tweede helft. Deze keer was Jonathan David de beul.

Dat tweede doelpunt zorgde voor een serieuze tik bij de Limburgers. Genk probeerde nog wel, maar raakte niet door de Gentse defensie. De Gentenaren speculeerden op de counter en zorgden ook dan nog voor het meeste gevaar. Een doelpunt viel er echter niet meer, het bleef 0-2.