OFFICIEEL: Mainz 05 stelt haar nieuwe trainer voor

OFFICIEEL: Mainz 05 stelt haar nieuwe trainer voor

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 14:35zo 10-11-2019 om 14:35

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 13:26ma 18-11-2019 om 13:26

Het blijft trainersontslagen regenen in de Bundesliga. Na Bayern München en 1. FC Köln heeft nu ook FSV Mainz 05 zich ontdaan van de eindverantwoordelijke: Die 05er hebben het nieuws zondag bekendgemaakt.

Onder Sandro Schwarz haalde de ploeg negen punten uit de eerste elf wedstrijden. Zaterdagmiddag leed de ploeg een gevoelige thuisnederlaag tegen promovendus Union Berlin, terwijl één week eerder nog met 8-0 (!) werd verloren bij RB Leipzig. Voor de huidige nummer zestien van Duitsland was het reden om na ruim twee seizoenen afscheid te nemen van Schwarz.

Het besluit is 'einvernehmlich', in onderling overleg, genomen, laat Mainz weten via de clubsite. Zaterdagavond en zondagochtend zijn er 'intensiven Gesprächen' gevoerd, waarna beide partijen tot de conclusie kwamen dat het beter was om per direct uit elkaar te gaan. Na de interlandbreak hervat Mainz het seizoen met een uitwedstrijd tegen het Hoffenheim van Alfred Schreuder: wie dan de leiding zal hebben, is nog niet bekend.

Update: Mainz heeft maandag een nieuwe trainer benoemd: Achim Beierlorzer zal de leiding over het team overnemen van de ontslagen Sandro Schwarz. Beierlorzer debuteerde dit seizoen bij 1. FC Köln als Bundesliga-trainer, maar werd onlangs ontslagen door Die Geißböcke. De nieuwe Mainz-trainer heeft voor drie jaar getekend.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws