'Verrassende overstap lonkt: Mertens geeft ja-woord aan Internazionale'

'Verrassende overstap lonkt: Mertens geeft ja-woord aan Internazionale'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 13:01zo 10-11-2019 om 13:01

Laatste update: zondag 10 november 2019 om 13:02zo 10-11-2019 om 13:02

Dries Mertens staat voor een pikante overstap in de Serie A. Volgens La Gazzetta dello Sport en de Corriere dello Sport heeft de 32-jarige Rode Duivel reeds een akkoord bereikt met Internazionale.

Het contract van Mertens loopt aan het einde van het seizoen af bij Napoli, waardoor de aanvaller vanaf januari om tafel mag met andere clubs. Volgens de Italiaanse sportkranten gaf hij zijn ja-woord echter al aan Internazionale, dat hem een tweejarig contract biedt ter waarde van zes miljoen euro per seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Mertens speelt al sinds 2013 voor Napoli, dat hem destijds overnam van PSV. De Rode Duivel  maakte de afgelopen seizoenen furore in Italië als valse spits. Voorzitter Aurelio De Laurentiis zou hem desondanks alleen willen behouden als hij een fors deel van zijn salaris inlevert. Mogelijk zullen de Napolitanen proberen om hem al in januari te verkopen om zo nog een transfersom te ontvangen.

Inter heeft Napoli dit seizoen afgelost als belangrijkste uitdager van Juventus in de Serie A. De ploeg van Romelu Lukaku staat momenteel eerste, maar Juve komt later zondag nog in actie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws