De Bruyne relativeert clash op Anfield: Enkel over belang spreken na het seizoen

De Bruyne relativeert clash op Anfield: "Enkel over belang spreken na het seizoen"

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 11:46zo 10-11-2019 om 11:46

Voetbalminnend Engeland houdt zondag de adem in voor de clash tussen Liverpool FC en Manchester City. The Reds staan autoritair bovenaan de Premier League, terwijl die andere favoriet, City, al flink wat punten verspeelde. Volgens sommigen is het dan ook de match van de laatste kans voor Kevin De Bruyne en consoorten.

De Bruyne zelf wil de waarde van de partij in Liverpool niet opkloppen. "Je kunt enkel over het belang van deze wedstrijd spreken als het seizoen erop zit", oordeelt hij bij BBC. "Als we nu winnen, gelijkspelen of verliezen. Het maakt eigenlijk niet uit. Ik zou me nog steeds zelfverzekerd voelen omdat het nog een lange weg is tot het einde van het seizoen." 

"Als je verliest, weet je dat er een grote kloof zal zijn, maar we moeten de situatie dan nemen als ze is", maakt De Bruyne even een worst-case-scenario op. "We kunnen wel zeggen dat het seizoen voorbij is als we verliezen, maar misschien laat Liverpool nog een paar punten liggen en winnen wij veel wedstrijden. Als we in maart of april dan bovenaan staan, zullen de mensen zeggen dat deze wedstrijd er helemaal niet toe deed." 

Mathematisch even belangrijk
"Of we nu verliezen tegen Liverpool, Wolverhampton, Norwich of Tottenham. Het blijven hetzelfde aantal punten. Maar omdat het tegen een rechtsreekse concurrent is, maken mensen er een grotere heisa rond. Daarom moet je als speler gewoon je ding doen", blijft De Bruyne de kraker relativeren. Desondanks zou een nederlaag in Liverpool een flinke streep door de rekening van City zijn. The Cityzens staan nu op zes punten achterstand. Bij verlies worden dat er dus negen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie wint op Anfield Road?

(23 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws