Antwerp en Defour zien eindelijk licht: 'Inhaalmatch tegen Gent niet onhaalbaar'

Antwerp en Defour zien eindelijk licht: 'Inhaalmatch tegen Gent niet onhaalbaar'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 11:31zo 10-11-2019 om 11:31

Club Brugge zal Steven Defour niet moeten vrezen zondagmiddag, maar de middenvelder van Royal Antwerp FC staat wel dicht bij zijn terugkeer. De voorbije dagen sijpelde al het bericht door dat Defour een positieve evaluatie kreeg bij zijn controle. Nu kan hij de trainingsarbeid dan ook verhogen.

Het Laatste Nieuws meldt dat Defour de komende week wat 'meer doorgedreven' zal kunnen trainen. Het ideale moment om weer wat ritme op te doen, want de komende weken staat er interlandvoetbal geprogrammeerd. Defour zal in die periode opnieuw meetrainen met de spelersgroep, waarna hij snel weer wedstrijdfit hoopt te zijn.

Mogelijk kan Defour zelfs aantreden in de inhaalwedstrijd met KAA Gent, op donderdag 21 november. Dat duel is 'niet onhaalbaar', schrijft HLN. Gezien de blessuregevoeligheid van Defour lijkt het echter aangewezen voor Antwerp om geen risico's te nemen. Het jaareinde van The Great Old belooft nog erg zwaar te worden, met onder meer nóg een duel tegen Gent en wedstrijden tegen KV Mechelen, KRC Genk en RSC Anderlecht.

Andere beslommeringen
Defour is overigens niet de enige in de ziekenboeg van Antwerp. Vooral achterin zit de oudste club van het land met een resem afwezigen. Daniel Opare speelde dit seizoen nog geen minuut, hij hoopt zijn rentree te maken na de winterstop. Ook Junior Pius viel al vroeg uit. De zomeraanwinst zou pas tegen de Play-Offs weer beschikbaar zijn. Robbe Quirynen en Matheus Borges hebben de voorbije dagen dan weer stappen in de goede richting gezet.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan (een fitte) Defour Antwerp naar een hoger niveau tillen?

(89 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws