Hattrickheld Dessers heeft meteen ook alternatief voor BeNeLiga: Goede testcase

Hattrickheld Dessers heeft meteen ook alternatief voor BeNeLiga: "Goede testcase"

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 10:55zo 10-11-2019 om 10:55

Laatste update: zondag 10 november 2019 om 11:04zo 10-11-2019 om 11:04

Cyriel Dessers loopt persoonlijk wel warm voor een BeNeLiga, maar onze landgenoot, nu al enkele jaren in Nederlandse dienst, heeft de nodige twijfels. De Heracles Almelo-speler komt met een alternatief.

"Ja, ik zou het supercool vinden", zegt Dessers, die zaterdag tegen VVV-Venlo goed was voor drie goals én twee assists, tegen Voetbal International. "Ajax tegen Club Brugge, Anderlecht tegen Feyenoord. Mensen vragen mij vaak welke competitie beter is, daar zou nu het ultieme antwoord op volgen."

Dessers plaatst echter vraagtekens bij de haalbaarheid. "Neem de salarissen. In de Belgische subtop wordt mede door fiscale voordelen en andere buiten-EU-regelingen veel beter betaald. Dat moet je op de een of andere manier recht zien te trekken. En wat doe je met de clubs die niet worden opgenomen in de hoogste competitie? Spelen die hun eigen BeNeLiga? Met alle respect, maar zit het publiek te wachten op VVV-Venlo tegen Moeskroen?"

Alternatief
Dessers stelt daarom eerst een nieuw bekertoernooi voor. "Dat lijkt me dus fantastisch. In Engeland en Frankrijk heb je ook twee bekertoernooien, dus waarom niet? De wedstrijden spelen we in het weekend, zodat de fans het kunnen bereizen. Een soort BeNeLiga Cup. Wat mij betreft doen ook de topamateurs mee én loot je in de eerste twee ronden altijd een buitenlandse club."

"Iedereen gaat dat leuk vinden. Andere clubs, andere stadions. Het is meteen een goede testcase voor een mogelijke BeNeLiga", besluit de 24-jarige aanvaller.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws