Barcelona bereidt zich voor op leven na Messi: 'Eigen tijdperk De Jong'

Barcelona bereidt zich voor op leven na Messi: 'Eigen tijdperk De Jong'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 07:45zo 10-11-2019 om 07:45

Lionel Messi is de komende jaren nog de leider van FC Barcelona, maar daarna moeten er andere spelers opstaan, zegt voorzitter Josep Maria Bartomeu in een interview met het Amerikaanse The Associated Press. Bartomeu laat ook de naam van Frenkie de Jong vallen.

"Messi zal ook de volgende twee à drie seizoenen onze leider zijn", zegt Bartomeu. "Maar er komen ook andere spelers door. Spelers die uit het buitenland komen, maar ook die we al in onze jeugdopleiding hebben. We zijn erg blij omdat we ons al voorbereiden op een leven na Messi. Zijn contract loopt in 2021 af, maar als hij nog tevreden en ambitieus is, kan hij verlengen."

"We willen dat Messi zijn carrière bij Barcelona afsluit en ook daarna aan de club verbonden blijft", zegt Bartomeu. "Ik maak altijd de vergelijking met Pélé, die ook maar voor één club speelde (Santos, red.). Er is geen twijfel dat Messi na zijn loopbaan aan Barcelona verbonden blijft."

Bartomeu, die na 2021 niet herkozen kan worden als voorzitter, vertrouwt op jonge spelers als Ansu Fati, maar ook op De Jong. "Hij gaat een eigen tijdperk inluiden bij Barcelona", zegt Bartomeu over De Jong.

Barcelona heeft bewust jonge spelers gehaald om de Europese doelen te behalen. De club werd vorig seizoen door Liverpool op beschamende wijze uitgeschakeld in de Champions League. "We hebben dit seizoen jonge spelers gehaald die onze doelen kunnen bereiken. We geloven dat Valverde de ideale trainer is om deze ploeg te leiden. Het is belangrijk om een nieuw Barcelona te creëren. Valverde heeft die kwaliteiten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws