Barça dankt exceptionele Messi en boekt alsnog ruime zege op Celta

09-11-2019 23:03

Een exceptionele Lionel Messi heeft FC Barcelona zaterdag aan een overwinning op Celta de Vigo geholpen in de Primera Division. De Argentijnse superster verzilverde een strafschop én twee vrije trappen in Camp Nou, waarna de Catalanen uitliepen naar een 4-1 zege.

Barça begon zonder Sergio Busquets en Luis Suárez, maar met Frenkie de Jong aan het treffen met de Galiciërs. Het spel van de Catalanen was opnieuw niet overtuigend, maar na 23 minuten was het wel raak. Messi opende zijn rekening vanaf elf meter na een handsbal. Hij dacht er ook 2-0 van te maken, maar de voorzet van Arthur had de achterlijn gepasseerd.

Het matige spel leek de thuisploeg vervolgens op te breken. Lucas Olaza schoot knap raak uit een vrije trap, maar Messi toonde een paar minuten later aan dat er altijd baas boven baas is. De 32-jarige aanvaller schoot een vrije trap heerlijk binnen, waardoor Barça op de valreep met een voorsprong ging rusten. In de tweede helft herhaalde Messi zijn kunstje bovendien: 3-1.

Tegen het geweld van Messi was Celta niet opgewassen. Barça kwam in de tweede helft nauwelijks meer in de problemen en begon bovendien wat beter te spelen. Invaller Busquets maakte er met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied nog 4-1 van, na goed voorbereidend werk van De Jong.

Daardoor zit trainer Ernesto Valverde na de nederlaag bij Levante (3-1) en de remise tegen Slavia Praag (0-0) weer wat steviger in het zadel. De titelhouder komt op gelijke hoogte met Real Madrid en gaat vanwege een beter doelsaldo aan kop.