Oostende geeft overwinning tegen Moeskroen in blessuretijd uit handen

Oostende geeft overwinning tegen Moeskroen in blessuretijd uit handen

09-11-2019 22:22
1

KV Oostende leek zaterdagavond te gaan winnen tegen Royal Excel Moeskroen, maar dat was zonder Stipe Perica gerekend. In de blessuretijd zette de invaller de 2-2 eindstand op het bord.

Oostende had al niet meer gewonnen sinds augustus. En na zeges van Cercle Brugge en Waasland-Beveren eerder op de zaterdagavond waren drie punten meer dan welkom in de Versluys Arena. Moeskroen had voor de pauze ruim het meeste balbezit aan de kust, maar het was Oostende dat met een voorsprong mocht gaan rusten dankzij een treffer van Sakala.

Even na zijn invalbeurt maakte Perica voor de eerste keer gelijk. De VAR moest wel eerst toestemming geven alvorens Moeskroen de 1-1 kon vieren. Na hands van Queiros in de eigen zestien ging de bal op de stip. Vanaf elf meter leek Skúlason Oostende de zege te bezorgen, maar in de blessuretijd maakte Perica zijn teede van de avond. 

In de stand blijft Oostende 14e met 12 punten. Waasland-Beveren naderde tot op 2 punten. Cercle Brugge staat laatste met 7 punten. Moeskroen liet de kans liggen om de top 6 in te duiken.