Vanderhaeghe onder druk; vierde nederlaag op rij voor KV Kortrijk

Vanderhaeghe onder druk; vierde nederlaag op rij voor KV Kortrijk

09-11-2019 21:47 Laatste update: 22:11
1

KV Kortrijk verloor zaterdag voor de vierde keer op rij in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren kwam met 1-3 winnen in het Guldensporenstadion.

Na nederlagen tegen Royal Antwerp FC (3-1), KAS Eupen (1-2) en Club Brugge (3-0) rekenden de KVK-fans op een antwoord van hun ploeg. Dat moest gebeuren tegen Waasland-Beveren dat eerder dit seizoen nog niet op verplaatsing won.

Toch verliep de match niet zoals de thuisaanhang hoopte. In de beginfase had Kortrijk wel twee goede kansen, maar na 12 minuten moesten het achtervolgen. Beni Badibanga opende de score. Hij maakte zijn tweede goal van het seizoen en werd zo meteen alleen topschutter van Waasland-Beveren.

Een antwoord van Kortrijk bleef uit en op het halfuur verdubbelde Aboubakary Koita de score. De supporters van KVK waren daar niet blij mee en lieten dat bij het rustsignaal weten. De troepen van Yves Vanderhaeghe werden op een fluitconcert getrakteerd.

Iets voorbij het uur maakte Fraser Hornby de wedstrijd weer spannend met de 1-2. Maar dik een kwartier van het einde verdween alle hoop voor de thuisploeg. Sébastien Bruzzese maakte een strafschopovertreding. Daarna versloeg Tuur Dierckx de doelman vanaf elf meter.