Goede vorm van Courtois gaat verder, Rode Duivel gaat Casillas achterna

Goede vorm van Courtois gaat verder, Rode Duivel gaat Casillas achterna

09-11-2019 20:24

Thibaut Courtois beleeft momenteel zijn fijnste tijd bij Real Madrid. De nummer één van de Rode Duivels lijkt bij de Koninklijke niet meer te kloppen. Zaterdag tegen Eibar haalde hij de kaap van 500 minuten zonder tegendoelpunt in dienst van Real Madrid.

In zijn eerste jaar bij Real Madrid lag Courtois geregeld onder vuur. Ook dit seizoen moest de doelman de nodige kritiek slikken, maar doelpunten slikken dat is voorlopig verleden tijd. Op 19 oktober moest Courtois zich voor de laatste keer omdraaien. Lago Junior van Mallorca vloerde Courtois toen in de 7e minuut.

In de volgende 83 minuten tegen Mallorca werd Courtois niet meer verslagen. Nadien hield hij in La Liga de 0 tegen CD Leganes en Real Betis. Ook tegen Galatasaray in de Champions League hield Courtois twee keer zijn netten schoon. In de 57e minuut tegen Eibar zat Courtois aan 500 minuten zonder tegendoelpunten.

In de 57e minuut tegen Eibar deed Courtois nog beter dan Keylor Navas, de voorganger van onze landgenoot hield 517 minuten na elkaar zijn Real-netten schoon. In het verleden hielden slechts 8 Real Madrid-doelmannen meer dan 500 minuten na elkaar de 0. Naast Navas gaat het om Domínguez, Juan Alonso, Araquistain, Agustín, Buyo, Cañizares en Casillas.