Charleroi doet gouden zaak na laat doelpunt van Rezaei tegen Eupen

09-11-2019 19:50 Laatste update: 19:51
1

Reclame voor het voetbal was het niet, de Waalse derby tussen Charleroi en Eupen. Beide ploegen konden niet voor een spektakelwedstrijd zorgen. Pas in het absolute slot kregen we wat animo, met een 1-0 van Kaveh Rezaei in het slot.

We leken een leuk wedstrijdbegin te gaan krijgen, met kansen voor beide ploegen in het prille begin van de partij. Dat leek maar bedrog, want echt doelgevaar was er amper nog te zien in het eerste half uur van de partij.

Eupen toonde zich wel de beter ploeg met het meeste balbezit en ook de meeste intentie om tot scoren te komen. Een doelpunt puurde het daar voor de rust echter niet uit. Dat het dan ook 0-0 bleef, was niet zo verrassend.

Net zoals in de eerste helft kregen we een begin van de tweede helft met toch wat spanning en kansen. In tegenstelling tot de eerste 45 minuten bleef het deze keer wél spannend, met twee ploegen die op zoek gingen naar de openingstreffer.

Eupen werd daar ook bijna voor beloond. Iets voor het uur wist Jonathan Bolingi te scoren, al werd zijn treffer terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Dat Eupen niet wist te profiteren, zorgde voor moed bij de thuisploeg. De Panda's speelden achterin met vuur, Charleroi kreeg kans op kans in het slot van de partij. Uiteindelijk ook met succes. Tien minuten voor tijd maakte Kaveh Rezaei er 1-0 van, tevens ook de eindstand.