Antwerp wil geen incidenten meer en vraagt '200% steun' van fans tegen Club Brugge

Antwerp wil geen incidenten meer en vraagt '200% steun' van fans tegen Club Brugge

09-11-2019 17:30
4

Komende zondag staat de clash tussen Antwerp en Club Brugge op het programma. Vooral voor Antwerp een belangrijk duel in de strijd om Play-Off 1. Dat dat duel ook bijzonder belangrijk is, maakt Antwerp nog eens duidelijk met een oproep naar de eigen fans.

Zo vraagt Antwerp zondag de massale steun van de fans tegen de rivalen van Club Brugge. 'De voorbije seizoenen is Antwerp opnieuw op de kaart gezet! Moderne infrastructuur, sportieve resultaten en een Rood-Wit legioen dat elke week toont wat de kracht van de supporters is. In contrast hiermee staan helaas de steeds talrijker wordende incidenten', klinkt het op de officiële website.

Geen incidenten
Antwerp hoopt dan ook dat de incidenten uitblijven. 'Die negatieve initiatieven, vaak door enkelingen of een kleine groep, kosten de club handenvol geld en bemoeilijken het groeiproces. De volgende weken volgt de afhandeling van o.a. de Europese campagne en de uitwedstrijd op Genk, waarvoor telkens een wedstrijd met minder tot zelfs geen supporters wordt geëist.'

'De club gaat op de ingeslagen weg verder. Bier gooien, pyro, rookbommen, kwetsende spreekkoren, … dragen op geen enkele manier bij tot sfeer en horen gewoon niet thuis op een voetbalveld. De enkelingen die hier niet mee akkoord zijn moeten er onverbiddelijk uit', aldus Antwerp.

Maar Antwerp hoopt wel op flink wat steun in een uitverkochte Bosuil. 'We doen dan ook een warme oproep om morgen voor 200% achter het team te gaan staan. Op een positieve manier! Laat ons opnieuw de unieke sfeer creëren, zoals enkel en alleen Antwerp supporters dat kunnen! Wij rekenen op jullie. Antwerp komt eraan", aldus de club.