Politie Antwerp bereidt zich voor op komst Club Brugge: 'Helikopter en waterkanon'

Politie Antwerp bereidt zich voor op komst Club Brugge: 'Helikopter en waterkanon'

09-11-2019 18:15
3

Op de Super Sunday van komende zondag staat er nog een bijzonder interessante topper tussen Club Brugge en Antwerp op het programma. Een clash tussen twee grote rivalen. Vooral de supportersclans kunnen het niet al te best met elkaar vinden. De politie bereidt zich alvast voor op mogelijke rellen.

Tussen bestuurders Bart Verhaeghe en Paul Gheysen botert het niet meteen, maar vooral de fans van beide ploegen kunnen elkaar niet luchten. In het verleden dook er nog een 'Dood aan FCB'-spandoek op in Antwerp. Men verwacht bij de politie van Antwerp mogelijk een vergeldingsactie en bereidt zich dan ook serieus voor op een mogelijke clash.

Zo wordt er een heuse politiemacht opgetrommeld voor de partij. Dat gaf politiewoordvoerder Wouter Bruyns al aan. "Wij maken als politiezone altijd een analyse op basis van het verleden en andere potentiële risico’s. Op basis daarvan maken we een actieplan en wordt ook de inzet van onze manschappen. Die zullen zondag zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig zijn", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Er worden niet alleen extra manschappen ingezet, maar er wordt ook beroep gedaan op een helikopter. Daarnaast staat er ook een waterkanon klaar als het echt fout dreigt af te lopen.