Club Brugge wil dit weekend afrekenen met periode van zestien jaar

Club Brugge wil dit weekend afrekenen met periode van zestien jaar

09-11-2019 16:31 Laatste update: 23:50
15

Club Brugge is dit seizoen nog altijd ongeslagen in de Jupiler Pro League. Blijft dat zo na dit weekend? Het kan, maar een bezoek aan Antwerp is voor Club Brugge altijd een lastige opdracht.

De laatste keer dat Club Brugge won op Antwerp dateert van 29 augustus 2003. Timmy Simons opende toen vlak voor het halfuur de score. In de tweede helft liep Club Brugge verder uit naar een ruime zege. Gert Verheyen, Bengt Saeternes en Andres Mendoza deden nog de netten trillen.

Voor Antwerp was de zware nederlaag meteen in het begin van het seizoen een realiteitscheck. The Great Old kwam in het seizoen 2003 – 2004 nooit onder stoom en 34 speeldagen was de achttiende en laatste plaats haar deel. Met 34 punten zakte het naar de Tweede Klasse.

Nog geen zege sinds promotie
Pas in het seizoen 2017 – 2018 keerde Antwerp terug op het hoogste niveau. Dat Club Brugge zolang op puntgewin moest wachten op de Bosuil, is dus niet volledig haar schuld. Maar sinds de promotie van Antwerp kon Club Brugge geen zege meer pakken op de Bosuil.

Op 21 januari 2018 pakte Antwerp thuis een punt tegen Club Brugge. In Antwerpen werd het 2-2 in de reguliere competitie. Antwerp haalde Play-Off 1 niet. Vorig seizoen eindigde Antwerp – Club Brugge op 1-1 in de reguliere competitie. Tijdens de Play-Offs kwamen beide ploegen niet tot scoren op de Bosuil.