De enige goede herinnering aan Diagne is de dag dat hij naar Club Brugge vertrok

"De enige goede herinnering aan Diagne is de dag dat hij naar Club Brugge vertrok"

09-11-2019 13:00
20

Mbaye Diagne (28) heeft zijn naam als enfant terrible alle ‘eer’ aangedaan bij Club Brugge. De huurling van Galatasaray zal wellicht na dit seizoen terugkeren naar Turkije, maar daar is de Senegalees duidelijk niet welkom.

Club Brugge heeft een aankoopoptie, maar de kans dat die gelicht wordt, lijkt bijzonder klein. "Wat jullie in België ook met hem willen doen: stuur hem níét terug naar Istanbul!", maakt de Turkse journalist Çagri Davran duidelijk in gesprek met Het Nieuwsblad.

Bij Galatasaray, ondanks zijn dertig (!) doelpunten vorig seizoen, is Diagne alvast niet welkom. "Ze willen hem hier nooit meer zien. De enige goede herinnering van de fans aan hem is de dag dat hij naar Club Brugge vertrok. Weet je wat zijn probleem is? Het kan hem allemaal niks schelen. Winnen of verliezen, Anderlecht of Club Brugge, een penalty omzetten of missen... Het raakt hem niet."

Eigenbelang primeert
Diagne, door Club Brugge voor de neus van Anderlecht weggeplukt, is naar verluidt absoluut geen ploegspeler. "Het enige wat hem interesseert, zijn luxewagens en dure sneakers om mee uit te pakken. Hij denkt alleen aan zichzelf. Diagne was uniek. Op de slechtst mogelijke manier. Hij is een gek en een dikke egoïst."