Roofe (Anderlecht) aangepakt: Mijn enkels staan na elke match vol blauwe plekken

Roofe (Anderlecht) aangepakt: "Mijn enkels staan na elke match vol blauwe plekken"

09-11-2019 12:31 Laatste update: 12:31
40

Kemar Roofe komt stilaan boven water bij RSC Anderlecht. De Engelsman kwam met een blessure toe in het Lotto Park. Intussen zit Roofe al aan vijf doelpunten voor Anderlecht. De aanvaller ziet gelijkenissen met zijn periode in The Championship.

Zo vindt Roofe dat de Belgische competitie best fysiek is, net als de Engelse Tweede Klasse. "Mijn enkels staan na elke match nog steeds vol blauwe plekken. De Championship is daarin erg, maar hier gaat het er ook niet zacht aan toe", vertelt de Anderlecht-spits in La Dernière Heure.

Type Aguëro
In Engeland werd Roofe vergeleken met Sergio Agüero (Man City). "Mijn stijl werd inderdaad met de zijne vergeleken na mijn transfer, en ergens kan ik het wel begrijpen. Gezien onze kleine gestalte hebben we namelijk geen van beiden het profiel van de grote, kopbalsterke spits."

Toch vindt Roofe die vergelijking wat ver gaan. Hij hoopt zich vooral bij Anderlecht door te zetten. "Maar hij is wel een van de besten ter wereld. Of die vergelijking dan geen extra druk met zich meebrengt? Neen."