'Vanheusden mag dromen, Inter zet Standard-sterkhouder hoog op lijstje'

'Vanheusden mag dromen, Inter zet Standard-sterkhouder hoog op lijstje'

09-11-2019 11:15
8

Zinho Vanheusden is weer helemaal terug bij Standard. Na zijn lang blessureleed blinkt de verdediger weer wekelijks uit bij de Rouches. Afgelopen donderdag was hij nog belangrijk met een doelpunt in de Europa League. Ook buitenlandse topclubs blijven hem op de voet volgen.

Verschillende topclubs hebben hem al op het lijstje staan, maar bij Inter Milaan blijft hij met stip bovenaan staan. De verdediger verhuurde hem de voorbije seizoenen aan Standard alvorens hem voor zo'n twaalf miljoen euro te verkopen aan de Rouches. Toch heeft Inter hem nog niet opgegeven, verre van.

Bij Calciomercato valt te lezen dat Inter nog steeds hoog op het verlanglijstje staat van de Nerazzurri. Zo zou trainer Antonio Conté een grote fan zijn van onze landgenoot. Hij denkt er dan ook aan om Vanheusden aan te trekken als versterking voor de defensie van Inter.

Wintertransfer?
Of Standard ook van plan is om Vanheusden te laten gaan, is nog maar de vraag. De kans is klein dat Vanheusden in een mogelijk titelseizoen de Rouches mag verlaten tijdens de wintertransferperiode. Een transfer komende zomer lijkt meer een optie, al zal Standard dan wel de absolute jackpot vragen voor Vanheusden.

De verdediger werd voor twaalf miljoen euro aangetrokken door Standard, maar moet de Rouches nu een veelvoud gaan opleveren. Het huidig uitgaand transferrecord bij Standard staat nu op naam van Marouane Fellaini, die voor zo'n 21 miljoen euro naar Everton vertrok in 2008. Dat record kan komende zomer gebroken worden.