Cobbaut krijgt toch steun na selectie voor Rode Duivels: Hij is gewoon zeer goed

Cobbaut krijgt toch steun na selectie voor Rode Duivels: "Hij is gewoon zeer goed"

08-11-2019 23:32
8

Roberto Martinez zorgde vrijdag voor een grote verrassing door Elias Cobbaut op te nemen in zijn selectie voor de Rode Duivels. Vrijwel niemand had de verdediger in de selectie verwacht. De bondscoach kreeg flink wat kritiek voor die keuze.

Ook Dennis van Wijk stelt zich vragen bij die keuze. "De timing is wel vreemd. Elias heeft nog geen topseizoen gespeeld", zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

Al is de ex-coach van KV Mechelen niet helemaal verbaasd. "Elias heeft veel kwaliteiten die een trainer graag ziet. Hij is polyvalent. Hij is linksvoetig. Hij heeft een enorm loopvermogen. Is redelijk kopbalsterk. En hij is nog altijd maar 21. Er zit nog marge op", zegt Van Wijk.

Volgens Martinez heeft Cobbaut een zeldzaam profiel. Daar kan Van Wijk zich wel in vinden. "Als het in Elias kopje goed zit, is hij gewoon een zeer goede verdediger. Cobbaut heeft veel mogelijkheden. Linksvoetige verdedigers die zowel centraal kunnen spelen als de hele flank kunnen doen: die zijn van grote waarde in het hedendaagse voetbal", besluit hij.