Oud-Heverlee Leuven kroont zich tot periodekampioen na winst tegen Virton

Oud-Heverlee Leuven kroont zich tot periodekampioen na winst tegen Virton

08-11-2019 22:31
2

Oud-Heverlee Leuven heeft de eerste periode in 1B afgesloten met winst. Op bezoek bij concurrent Virton won het met het kleinste verschil, waardoor de Leuvenaren zich hebben gekroond tot periodekampioen.

De laatste speeldag in de eerste periode zou beslissen over de kampioen. De winnaar mocht zich opmaken voor de promotiefinale. Virton begon als leider, maar onderging het spel in eigen huis. De Leuvenaren kregen de beste kansen.

Na twintig minuten voetballen kwam OHL volledig op rozen. De Leuvense spits Henry wist op aangeven van Mercier te 0-1 binnen te tikken. In de studentenstad begon men stilaan met het feestje.

Ook na het doelpunt bleven de kansen voor de Leuvenaren. Bij Virton leken ze toch met 'kampioenenstress' te zitten, een verwachte stormloop bleef uit en we kregen een matige partij te zien van de Luxemburgers.

Ook na de pauze bleef het voordeel voor de bezoekers. Virton kreeg één enorme kans op de gelijkmaker, maar kwam er voor de rest amper tot niet aan te pas. De Leuvenaren leken op weg naar de periodetitel.

Daar kwam naarmate de wedstrijd vorderde toch verandering in. Virton kreeg plots moed en begon aan een heuse aanvalsgolf. De thuisploeg kreeg kans na kans, maar wist Laurent Henkinet niet te kloppen. Het bleef dan ook 0-1, waardoor Leuven een feestnacht ingaat.

Overige uitslagen:
Roeselare 2 – 1 Lokeren
Lommel 1 – 0 Beerschot
Union 0 – 2 Westerlo