KV Oostende blijft zoeken naar beste Renato Neto, die sukkelt met blessures

KV Oostende blijft zoeken naar beste Renato Neto, die sukkelt met blessures

08-11-2019 21:37
3

KV Oostende verraste afgelopen zomer met de komst van Renato Neto. De Braziliaanse blessuregevoelige middenvelder ruilde KAA Gent in voor de kustploeg. Een succes werd die transfer nog niet.

Neto is bijzonder blessuregevoelig en bewijst dat dit seizoen nogmaals. De middenvelder kwam amper in actie voor KVO en ligt bijzonder vaak in de lappenmand. Van de veertien gespeelde competitiewedstrijden moet Neto er tien geblesseerd afhaken. In totaal speelde hij zelfs maar in twee wedstrijden mee.

Het is inmiddels al van 14 september geleden dat Neto nog een wedstrijd heeft gespeeld. Niet naar de zin van KVO. "We mikten erop dat Neto fit zou zijn tegen oktober en dat leek ook te lukken, want hij startte tegen Standard", zegt sportief manager Guy Ghysel in Het Nieuwsblad.

"Jammer genoeg kende hij een terugval en moest hij geopereerd worden aan de kuit. Ondertussen traint hij weef voluit mee, maar forceren heeft weinig zin", klinkt het.

Een terugkeer van Neto zit er dus nog niet snel aan te komen. Verwacht wordt dat hij pas na de interlandbreak opnieuw helemaal fit is. Al is het bij Neto moeilijk te voorspellen wanneer dat juist zal zijn.