Saelemaekers gaat Meunier niet langer achterna na gesprek met Kompany

Saelemaekers gaat Meunier niet langer achterna na gesprek met Kompany

08-11-2019 20:15

Na een moeilijk begin onder Vincent Kompany bij RSC Anderlecht herleeft Alexis Saelemaekers weer. De flankspeler kreeg de voorbije weken weer een kans en greep die volledig. Dat deed hij echter niet als verdediger, maar als flankaanvaller.

De flankspeler leek nochtans op weg naar een carrière als aanvallende flankverdediger. Net zoals Thomas Meunier bij Club Brugge. Vincent Kompany had echter andere plannen met Saelemaekers. Dat vertelt de jongeling in Het Laatste Nieuws.

"Tijdens een gesprek met Vincent (Kompany, red.) in het begin van het seizoen gaf ik aan dat ik dénk meer toekomst te hebben als verdediger - ik spiegel me aan Thomas Meunier, voor zijn parcours zou ik meteen tekenen", zegt Saelemaekers.

Toch lijkt het anders af te gaan lopen. "Maar toen had ik nog niet door dat de backs zich offensief weinig zouden mogen uitleven. Ik val graag aan, hé. Of ik graag tegen mezelf zou spelen? (lacht) Momenteel niet. Ik voelde me nooit beter", aldus Saelemaekers.

Inmiddels zit Saelemaekers aan acht wedstrijden voor Anderlecht dit seizoen. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en twee assists.