Vals spelen tegen Frankfurt kan staartje krijgen voor Standard: Boete, schorsing

Vals spelen tegen Frankfurt kan staartje krijgen voor Standard: "Boete, schorsing"

08-11-2019 18:38 Laatste update: 18:55
17

Standard Luik moest donderdagavond het randje opzoeken om de (broodnodige) overwinning tegen Eintracht Frankfurt in de wacht te slepen. Niet enkel op het randje van de tijd, met de winning goal van Maxime Lestienne in de slotminuut, maar evenzeer op het randje qua fairplay. Konstantinos Laifis had immers altijd van het veld gestuurd moeten worden.

Bij een 1-1-stand haalde Laifis, op dat moment al geboekt met geel, de doorgebroken Sebastian Rode neer op de rand van de zestien. In het tumult dat daarop volgde verdween de Cyprioot wijselijk naar de achtergrond, waarna de overige Standard-spelers hun uiterste best deden om de scheidsrechter naar een valse dader te leiden. Dat lukte ook: uiteindelijk kreeg Gojko Cimirot de gele prent onder de neus geduwd.

Onsportief gedrag, oordeelt oud-scheidsrechter Serge Gumienny, die dan ook waarschuwt voor consequenties. "Mijn ervaring leert dat dit niet ongestraft blijft", vertelt hij bij Sporza. "Ik ben overtuigd dat de Europese voetbalbond UEFA nog actie zal ondernemen. Waarschijnlijk krijgt Standard nu een geldboete opgelegd omdat het de fairplayregels niet gerespecteerd heeft."

Of wordt het nog (veel) erger?
De UEFA kan echter nóg strenger optreden. "Het is ook een optie om de speler die twee keer in de fout ging te schorsen voor een speeldag", brengt Gumienny slecht nieuws voor Laifis. Volgens de Limburger moet Standard zelfs vrezen voor een herspeling van de wedstrijd. "Als de UEFA oordeelt dat de uitslag beïnvloed is, behoort dat tot de mogelijkheden, al heb ik dat nauwelijks meegemaakt in mijn carrière. Ik verwacht alleszins dat Frankfurt zijn beklag zal gedaan hebben, want zij moesten de match niet uitspelen tegen tien maar tegen elf spelers."