Gent mag Dejaegere en Kubo weer verwelkomen, Vadis is er niet bij in Genk

Gent mag Dejaegere en Kubo weer verwelkomen, Vadis is er niet bij in Genk

08-11-2019 18:21 Laatste update: 18:34
2

Zondag krijgen KRC Genk en KAA Gent de kans om hun bevredigende prestatie in Europa door te trekken in de Jupiler Pro League. Vadis Odjidja zal er niet bij zijn in het onderlinge duel in de Luminus Arena, maar Jess Thorup heeft wel twee jongens kunnen recupereren in de plaats.

Zowel Brecht Dejaegere als Yuya Kubo is weer klaar voor de dienst, zo blijkt uit de wedstrijdselectie van Gent. Thorup selecteerde achttien veldspelers, waarvan er nog twee zullen moeten afvallen. Dejaegere kwam ruim een week geleden nog in actie tegen RSC Anderlecht (3-3), maar miste nadien de zeges tegen Standard Luik (3-1) en VFL Wolfsburg (1-3). Kubo lag al langer in de lappenmand.

Wie Genk niet hoeft te vrezen, is Vadis. Tegen Standard pakte de aanvoerder van Gent een dubbele gele kaart, waardoor hij automatisch geschorst is voor de kraker in Limburg. Genk tankte dinsdag wat vertrouwen door een bemoedigende wedstrijd af te werken op bezoek bij Liverpool FC (nipt 2-1-verlies). Bij Gent verkeert iedereen dan weer in delirium: door de zege in Wolfsburg staan de Buffalo's op een zucht van een Europese lente.