Clement over penaltyfarce met Diagne en Vanaken: Hans was het meest ontgoocheld

Clement over penaltyfarce met Diagne en Vanaken: "Hans was het meest ontgoocheld"

08-11-2019 16:30 Laatste update: 16:36
7

Mbaye Diagne (28) zal niet in de selectie zitten voor de verplaatsing naar Antwerp FC. Daarbovenop krijgt hij een boete. Of er nog verdere sancties volgen, laat Philippe Clement van Diagnes gedrag afhangen.

Clement verklaart tegenover Het Laatste Nieuws hoe de fase met Diagne voor zoveel commotie zorgde. "Het was een domme fout. Een foute reactie die waarschijnlijk gevolgen heeft gehad voor het resultaat", aldus de Club-trainer.

"We waren daar uiteraard allemaal ook heel kwaad over. Zo’n voorval zorgt voor emoties, maar dat gaat maar over een aantal seconden. Niet over minuten. De commotie in de kleedkamer was verbaal, niet fysiek. Diagne besefte dat hij fout was geweest en heeft in de commotie dan ook niet gereageerd. Hij heeft de dingen over zich heen laten komen."

Steun voor Vanaken
Clement verdedigt ook kapitein Hans Vanaken, die op de sociale media veel kritiek kreeg. "Uiteraard was Hans het meest ontgoocheld. Vanaken heeft gezegd dat hij de penalty zelf moest trappen, maar toen dat niet lukte, nam hij zijn verantwoordelijkheid om het niet tot een rel te laten komen."