Vanheusden na Standard - Frankfurt: Een beetje magie hier op Sclessin

Vanheusden na Standard - Frankfurt: "Een beetje magie hier op Sclessin"

08-11-2019 11:30
4

Donderdagavond legde Standard het Duitse Frankfurt over de knie. Maxime Lestienne scoorde in de laatste minuut van de blessuretijd de bevrijdende 2-1 voor Standard. Ook Zinho Vanheusden was goed voor een doelpunt in Luik. De Rouches houden zo hun kansen gaaf om door te stoten naar de volgende ronde in de Europa League.

Standard-verdediger Zinho Vanheusden scoorde de 1-0 voor Standard. Hoe kijkt hij terug op een geslaagde avond tegen Frankfurt? "In de laatste minuut scoren is fantastisch, een supermooie overwinning. We mogen heel fier zijn, want Frankfurt is toch een ploeg die 5-1 gewonnen heeft tegen Bayern München vorig weekend", vertelt hij bij Sporza.

"In de eerste helft hebben we onze mogelijkheden niet goed uitgespeeld, want er lag toch ruimte. Frankfurt was wel gevaarlijker, want ze liepen met heel veel aanvallers vooraan. Maar in de tweede helft hebben we goed doorgedreven. Enkel na het doelpunt hebben we een beetje te gek gespeeld."

Euforie alom bij Standard, maar Vanheusden kijkt ook al naar de volgende wedstrijd. "Het is een fantastische avond en nu gaan we gewoon proberen om door te gaan naar de volgende ronde in Europa. Arsenal heeft het twee keer heel moeilijk gehad tegen Guimaraes, dus tegen die ploeg spelen, zal zeker niet gemakkelijk zijn."

Wat is volgens Vanheusden nu net de succesformule van Standard? "Ten eerste: we geloven er gewoon in. En ten tweede: het is ook een beetje magie hier op Standard. Dat is fantastisch."