Zonder Vincent Kompany had ik nooit bij Anderlecht getekend

"Zonder Vincent Kompany had ik nooit bij Anderlecht getekend"

08-11-2019 10:15
5

Anderlecht rekent ook de komende weken op Kemar Roofe voor de doelpunten. De 26-jarige Engelsman had nooit gedacht dat hij ooit in België zou spelen, maar Vincent Kompany kon hem overtuigen.

"Tot vorig jaar kende ik Kompany enkel vanop tv. Een wereldster uit de Premier League. Je kunt je voorstellen hoe groot mijn glimlach was toen die man mij opeens opbelde", aldus Roofe bij Het Nieuwsblad. "Die lach staat nog op mijn gezicht gebeiteld. Ik was zelfs stomverbaasd dat Kompany mij kende en zonder Vincent had ik nooit bij Anderlecht getekend."

Engelse spelers dromen niet bepaald van de Jupiler Pro League. "Weet je, voor Engelsen telt alleen de Premier League. Hoeveel Engelse spelers trokken vroeger naar het buitenland? Beckham, Hargreaves, Michael Owen,... That's it. Ook mijn droom is ooit Premier League te spelen, maar met Vincent wou ik wel een avontuur bij Anderlecht aangaan."

Roofe is nu eindelijk topfit na een lange blessure. "Ik kwam hier deze zomer toe met een verzwikte enkel. Het was frustrerend om direct twee maanden niet te kunnen spelen, maar nu kom ik in het ritme. Het balgevoel is terug, mijn timing zit weer goed... Vorig jaar bij Leeds maakte ik in december vijf goals in vier matchen. Mijn beste maand komt eraan."