Gent maakt komaf met uitcomplex na schitterende comeback tegen Wolfsburg

07-11-2019 22:53
20

Gent kan dan toch winnen buitenshuis. En dat deed het meteen in stijl. Het kwam tegen VfL Wolfsburg op een 1-0 achterstand, maar wist dat na een sterke tweede helft nog om te zetten in een 1-3 overwinning.

Wolfsburg zit de laatste weken in een flinke dip, maar dat was er aanvankelijk niet aan te zien. Het balbezit was voor de Duitsers, de kansen ook. KAA Gent kwam er helemaal niet aan te pas tegen de ploeg van Volkswagen.

Het doelpunt kon niet uitblijven en kwam er uiteindelijk ook. Na geknoei bij de Buffalo's profiteerde Wolfsburg optimaal. 1-0 voorsprong na amper twintig minuten voetballen. Gent moest het geweer van schouder veranderen, maar het dreigde een moeilijk avond te gaan worden.

De storm bij Frankfurt was na het doelpunt toch gaan liggen en Gent kwam meer in de wedstrijd. Grote kansen puurde het daar echter niet uit. Het duo voorin, samen met David, raakte maar niet door die stugge Duitse defensie.

Een nieuwe helft, een nieuw Gent. De Buffalo's kwamen helemaal op stoom en toonden dat ze kunnen voetballen. Dat nieuwe gezicht werd ook beloond. Een prachtig afstandsschot van Yaremchuk zorgde voor de 1-1. Wolfsburg onder druk!

Kan het? Het kan! KAA Gent gaf niet op, bleef zoeken naar dat doelpunt en drong de Duitsers naar achteren. Met succes. Via een hoekschop en een bijzonder knappe volley van Depoitre werd het 1-2. Feestje in het uitvak én ongetwijfeld ook in de Gentse straten. Een schitterende comeback van Gent was in de maak.

Een signaal voor Wolfsburg om weer te beginnen voetballen en vooral op zoek te gaan naar die gelijkmaker. Een doelpunt viel er ook, maar niet aan Duitse zijde. Michel Ngadeu maakte er met de kop 1-3 van, waardoor Gent op weg leek naar een mooie stunt.

Wolfsburg zette nu helemaal alles op alles en ging vol voor twee (of meer) belangrijke doelpunten. Gent deed er alles aan om te overleven en tikte de wedstrijd goed uit. Het bleef 1-3, waardoor Gent zorgde voor een mooi einde van een goede Belgische donderdag. Dankzij de zege neemt Gent ook de leiding in hun groep.