'Virton neemt koppositie in 1B over van OH Leuven na beslissing KBVB'

'Virton neemt koppositie in 1B over van OH Leuven na beslissing KBVB'

07-11-2019 18:00
3

Virton begint komende vrijdag als leider van Eerste Klasse B aan de laatste speeldag van de eerste periode. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft de Luxemburgers een 0-5 overwinning toegekend voor de wedstrijd tegen Roeselare.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Virton zag een wedstrijd tegen Roeselare eerder dit seizoen niet doorgaan nadat de West-Vlamingen door een administratieve blunder één week lang failliet werden verklaard. De wedstrijd ging niet door, maar een uitslag was er nog niet.

Nu heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB besloten om Virton een 0-5 forfaitzege en dus drie punten toe te kennen. Virton komt daardoor over OH Leuven naar de koppositie in 1B. Roeselare kan echter nog in beroep gaan bij het BAS.

Periodekampioen
De laatste wedstrijd in 1B wordt ongetwijfeld spannend. Zo nemen OH Leuven (nummer twee) en leider Virton het op tegen elkaar. De winnaar van dat duel, wordt sowieso periodekampioen en is zeker van een plekje in de promotiefinale. Bij een gelijkspel hangt alles af van de beslissing van de KBVB na de stilgelegde wedstrijd tussen Union en OHL.