Lewandowski slaat wéér toe, Costa grijpt hoofdrol: Bayern en Juve door

06-11-2019 20:49 Laatste update: 20:53
1

Bayern München heeft zich woensdag als eerste club gekwalificeerd voor de tweede ronde van de Champions League. Der Rekordmeister deed op de vroege avond wat het moest doen tegen Olympiakos Piraeus en hoeft het resultaat van Rode Ster Belgrado-Tottenham Hotspur niet meer af te wachten. Juventus sloeg in de ultieme slotfase toe tegen Lokomotiv Moskou en gaat met Bayern mee naar de volgende ronde.

Groep B
Bayern had onder de inmiddels ontslagen Niko Kovac drie Champions League-zeges geboekt. Interim-trainer Hans-Dieter Flick verlengde die reeks, hoewel Olympiakos lange tijd stand hield in München. De ultra-defensieve Grieken moesten twintig minuten voor tijd alsnog buigen: wie anders dan Robert Lewandowski kroop naar de eerste paal en tikte een voorzet van Kingsley Coman tot in de korte hoek. De Pool heeft inmiddels alweer 21 keer gescoord in zeventien officiële wedstrijden dit seizoen. Ivan Perisic zorgde met zijn late 2-0 voor de beslissing.

Groep D
Juventus meldde zich enkele minuten na het laatste fluitsignaal in München ook in veilige haven. La Vecchia Signora – zonder Matthijs de Ligt – werd nog aan een vroege voorsprong geholpen door doelman Guilherme, die een vrije trap van Cristiano Ronaldo door zijn benen liet glippen en Aaron Ramsey zag profiteren: 0-1. Lokomotiv toonde echter karakter en Aleksei Miranchuk tekende in twee instanties voor de 1-1. Beide ploegen hielden elkaar in balans tijdens de resterende 78 minuten. João Mário leek de thuisploeg zelfs nog naar een overwinning te schieten, maar Leonardo Bonucci was Juventus' reddende engel op de lijn.

In de absolute slotfase pakte Juventus alsnog de volle buit. Douglas Costa zette aan voor een individuele actie en hielp de Italianen aan een late 1-2 zege. De Oude Dame loopt, met nog twee wedstrijden op de rol, uit naar een voorsprong van zeven punten op Lokomotiv. Atlético kan later op de de avond volgen, wanneer men het Bayer Leverkusen van Peter Bosz opzij zet.