Standard moet geen Duitse fans ontvangen: Ik stel mezelf die vraag niet

Standard moet geen Duitse fans ontvangen: "Ik stel mezelf die vraag niet"

06-11-2019 15:28
2

Standard Luik staat voor een cruciaal duel in haar poule van de Europa League. Thuis tegen Eintracht Frankfurt moet eigenlijk gewonnen worden om kans te houden op de knock-out-fase. Voordeel voor Standard: de Duitsers mogen geen supporters meebrengen naar Luik.

Frankfurt werd door de UEFA bestraft voor wanpraktijken tijdens de voorrondes van de Europa League. "We hebben al gezien wat voor steun de Frankfurt-supporters kunnen geven aan hun team. Dat was mooi om zien", strooit Michel Preud'homme met lof op zijn persconferentie. "Maar nu zijn ze niet aanwezig. Het zijn spijtige zaken die gebeuren, maar de realiteit speelt zich toch altijd af op het veld. Ik stel mezelf de vraag niet of het een invloed zal hebben. Ik concentreer me gewoon op ons spel en dat van Frankfurt."

Bezoekende fans of niet, voor Standard wordt het duel met Frankfurt ongetwijfeld een scharnierpunt in deze poule. "Vorig jaar hadden we één echt goed team in onze poule, dit jaar zijn er dat met Arsenal en Frankfurt twee", verwijst Preud'homme naar FC Sevilla. De trainer van Standard heeft vertrouwen in een goede afloop. "We proberen altijd ons uiterste best te doen, maar thuis proberen we toch net iets meer. Thuis zijn we ook sterker. Dat hebben we altijd al gehad, dat gaan we proberen voort te zetten."