Oxlade-Chamberlain weer de beul, moedig Genk onderuit tegen Liverpool

05-11-2019 22:51 Laatste update: 22:55
15

KRC Genk heeft dinsdag in de Champions League niet kunnen stunten tegen Liverpool. De Belgische landskampioen moest het tegen de titelhouder van het kampioenenbal afleggen met 2-1.

Een Belgische club die op de heilige grond van Anfield speelt, heeft eigenlijk niets te verliezen. Na de 2-0 nederlaag tegen KAS Eupen kon het tegen Liverpool eigenlijk alleen maar beter gaan.

Ongeluk in minuut 13
Mazzu koos voor meer zekerheid met vijf verdedigers, maar in minuut 13 sloeg het noodlot al toe. Op links kreeg Milner te veel ruimte. Met een gelukje vond die Wijnaldum en de Nederlander bracht Liverpool op voorsprong.

In de eerste helft had Liverpool de touwtjes stevig in handen en dat zonder sterspelers als Mané en Firmino. De titelhouder drukte nooit door, maar kreeg wel enkele kansjes. Ook Origi – die mocht starten – probeerde tevergeefs de 2-0 op het bord te zetten.

Buffelstoot van Samatta
Liverpool vergat de score te verdubbelen en plots viel de gelijkmaker uit de lucht. Na een corner kopte Samatte de 1-1 tegen de touwen. Het was enige bal die Genk voor de rust tegen de palen kreeg, maar het Limburgse feest was daarom niet kleiner.

Na de rust bleef Liverpool kalm. Het drukte Genk nog meer met de rug tegen de muur. Opnieuw zou Oxlade-Chamberlain de Genkse beul van dienst zijn. Met een lage schuiver zette The Ox de logische 2-1 op het bord. Na de nieuwe voorsprong veranderde het spelbeeld niet. Liverpool hield de bal, had de kansen en Genk probeerde tegen te houden.

Genk had nog een klein slotoffensief in huis, maar Heynen miste na 80 minuten de enige echte grote kans van de Limburgers na de rust. Liverpool speelde het daarna rustig uit en hield de drie punten thuis.