Doelpunt Hazard afgekeurd, Real Madrid wordt uitgefloten in Bernabeu

02-11-2019 23:11
4

Na het puntenverlies voor Atlético, Sevilla en Barcelona is ook Real Madrid er niet in geslaagd om dit weekend een competitiezege te boeken. In Santiago Bernabeu was de ploeg van trainer Zinedine Zidane beter dan Real Betis, maar scoren lukte niet: 0-0.

Na acht minuten stond het Madrileense publiek al op de banken. Eden Hazard rondde oog-in-oog met Betis-keeper Robles koeltjes af en dacht daarmee voor 1-0 te zorgen, maar de VAR greep in. Er zou een buitenspel-situatie vooraf zijn gegaan aan de goal van de Belg, waardoor De Koninklijke het doelpunt ook al gauw weer kwijt was.

De druk op het doel van de bezoekers uit Sevilla bleef onverminderd hoog en behoudens een aantal spaarzame Betis-momenten waar Nabil Fekir bij betrokken was sloeg Real Madrid de klok in eigen stadion. Na de voor Real Betis welkome rust bleef het spelbeeld hetzelfde en schreeuwde heel Real tot twee keer toe om een penalty, maar de scheidsrechter en de VAR wilden er niet in mee.

Ook in een ongekend spannende slotfase, waarbij de bal een aantal keer miraculeus niet in het Betis-doel eindigde, kwam Real Madrid niet meer tot scoren. Daardoor floot het publiek in Bernabeu voor weer een teleurstellend resultaat en staat de ploeg van Zidane niet bovenaan in de Primera Division. Die eer blijft ondanks de 3-1 nederlaag bij Levante voorbehouden aan Barcelona.