Chelsea heeft Batshuayi niet nodig in gewonnen partij tegen Kabasele

Chelsea heeft Batshuayi niet nodig in gewonnen partij tegen Kabasele

02-11-2019 20:24

Chelsea heeft geen fout gemaakt in de competitie. Het lastige uitduel bij Watford werd met 2-1 gewonnen door de ploeg van Michy Batshuayi.

Na vijf minuten wist Chelsea, waar Batshuayi op de bank begon, de ban al te breken. Een fantastische diepe bal van Jorginho eindigde voor de voeten van Tammy Abraham, die Watford-keeper Foster het nakijken gaf en de 0-1 aantekende. Diezelfde Foster wist zich na de openingstreffer te onderscheiden: hij had een aantal knappe reddingen in huis en vooral Mason Mount was gefrusteerd dat hij de Engelse goalie niet kon kloppen.

Waar The Blues aan het begin van de eerste helft toesloegen, lukte dat ook vroeg in het tweede bedrijf. Christian Pulisic mocht van dichtbij afronden na een voorzet van Abraham, waarmee de Londenaren de punten wel op zak dachten te hebben. Toch werd het tien minuten voor tijd nog even spannend toen Gerard Deulofeu een door de VAR toegekende strafschop benutte, maar na een hectische slotfase gingen de punten toch met Chelsea mee naar Stamford Bridge.

De achtste zege in negen wedstrijden (afgelopen dinsdag ging het League Cup-duel tegen Manchester United verloren) brengt Chelsea naar de derde plaats in de Premier League. Leicester City, nu vierde, krijgt wel nog de kans om die notering weer over te nemen. Woensdagavond spelen The Blues in eigen stadion tegen Ajax in het kader van de Champions League.